10 andre vigtige kryptovaluta end Bitcoin

Spread the love

Baggrund viden om Kryptovaluta


  • Virtuelle valuta såsom Ethereum bliver brugt til at skabe decentraliserede finansielle (DeFi) systemer.
  • Nogle altcoins bliver godkendt som havende nyere funktioner end Bitcoin, såsom evnen til at håndtere flere transaktioner pr. sekund eller bruge forskellige konsensusalgoritmer som bevis for indsats.
  • Ud over det, er feltet for kryptovalutaer udvidet dramatisk, siden Bitcoin blev lanceret for over et årti siden, og det næste store digitale token kan blive frigivet i morgen.
  • Bitcoin fortsætter med at føre flokken af kryptovalutaer med hensyn til markedsværdi, brugerbase og popularitet.
  • En kryptovaluta, bredt defineret, er en form for digitale tokens eller “mønter”, der findes på en distribueret og decentraliseret hovedbog kaldet en blockchain.

Hvad er kryptovaluta?

Før vi ser nærmere på nogle af disse alternativer til Bitcoin, lad os træde tilbage og kort undersøge, hvad vi mener med udtryk som kryptovaluta og altcoin.


En cryptocurrency, bredt defineret, er virtuelle eller digitale penge, der tager form af tokens eller “mønter”.
Mens nogle kryptovalutaer har vovet sig ind i den fysiske verden med kreditkort eller andre projekter

“Kryptoen” i kryptovalutaer refererer til kompliceret kryptografi, der giver mulighed for oprettelse og behandling af digitale valutaer og deres transaktioner på tværs af decentrale systemer.
Ved siden af dette vigtige “krypto”-træk ved disse valutaer er en fælles forpligtelse til decentralisering.

kryptovalutaer udvikles typisk som kode af teams, der indbygger mekanismer til udstedelse (ofte, men ikke altid, gennem en proces kaldet minedrift) og andre kontroller.

kyptovalutaer er næsten altid designet til at være fri for statslig manipulation og kontrol.


Kryptovalutaerne, der er modelleret efter Bitcoin, kaldes samlet altcoins, og i nogle tilfælde shitcoins, og har ofte forsøgt at præsentere sig selv som modificerede eller forbedrede versioner af Bitcoin.

Selvom nogle af disse valutaer kan have nogle imponerende egenskaber, som Bitcoin ikke har, er det endnu ikke blevet set af en altcoin, der matcher det sikkerhedsniveau, som Bitcoins netværk opnår.

Nedenfor vil vi undersøge nogle af de vigtigste digitale valutaer bortset fra Bitcoin.
Først dog en advarsel: Det er umuligt for en liste som denne at være fuldstændig udtømmende.

En grund til dette er det faktum, at der eksisterer mere end 8.000 kryptovalutaer i december 2021.
Mens mange af disse kryptoer kun har lidt eller ingen følge- eller handelsvolumen, nyder nogle enorm popularitet blandt dedikerede grupper af bagmænd og investorer.

Ud over det, udvides feltet for kryptovalutaer altid, og det næste store digitale token bliver muligvis frigivet i morgen.

Det er for eksempel almindeligt, at analytikere tillægger en stor betydning for at rangere mønter i forhold til hinanden med hensyn til markedsværdi.
Vi har taget dette med i vores overvejelse, men der er andre grunde til, at et digitalt token kan være inkluderet på listen.

Typer af kryptovaluta

Kryptovalutaer er beregnet til at blive brugt til betalinger, der overfører værdi (beslægtet med digitale penge) på tværs af et decentraliseret netværk af brugere.
Mange altcoins (dvs. ikke bitcoin eller nogle gange ether) er klassificeret på denne måde og kan nogle gange kaldes værditokens.

Der er også blockchain-baserede tokens, der er beregnet til at tjene et andet formål end penge.
Et eksempel kunne være et token udstedt som en del af et indledende mønttilbud (ICO), der repræsenterer en andel i et blockchain- eller decentraliseret finansprojekt (DeFi).

Hvis tokens er knyttet til værdien af virksomheden eller projektet, kan de kaldes sikkerhedstokens (som i værdipapirer eller aktier).

Andre tokens har en særlig funktion.
Eksempler omfatter Storj-tokens, som giver folk mulighed for at dele filer på tværs af et decentraliseret netværk, eller Namecoin, som leverer decentraliseret Domain Name System (DNS)-tjeneste til internetadresser. ​Disse er kendt som utility-tokens

Sætter disse forskelle, bemærker handlende muligvis ikke forskellen, da alle kategorier af tokens har en tendens til at handle på samme måde på kryptobørser.

Ethereum (ETH)

Det første Bitcoin-alternativ på vores liste, Ethereum (ETH), er en decentraliseret softwareplatform, der gør det muligt at bygge og køre smarte kontrakter og decentraliserede applikationer (dApps) uden nedetid, svindel, kontrol eller indblanding fra en tredjepart.

Målet bag Ethereum er at skabe en decentral pakke af finansielle produkter, som alle i verden frit kan få adgang til, uanset nationalitet, etnicitet eller tro.

Dette aspekt gør konsekvenserne for dem i nogle lande mere overbevisende, som dem uden statslig infrastruktur. og statsidentifikationer kan få adgang til bankkonti, lån, forsikringer eller en række andre finansielle produkter.

Applikationerne på Ethereum køres på ether, dets platformspecifikke kryptografiske token.

Ether (ETH) er som et redskab til at bevæge sig rundt på Ethereum-platformen og søges mest af udviklere, der ønsker at udvikle og køre applikationer inde i Ethereum, eller nu af investorer, der ønsker at foretage køb af andre digitale valutaer ved hjælp af ether.

selvom den halter efter den dominerende kryptovaluta med en betydelig margin.
Handler til omkring $4.000 pr. ETH i december 2021, og ethers markedsværdi er lidt over halvdelen af bitcoin.

I 2014 lancerede Ethereum et presale for ether, som fik en overvældende respons, dette var med til at indlede ICO’s tidsalder.

Ifølge Ethereum kan det bruges til at “kodificere, decentralisere, sikre og handle næsten hvad som helst.” Efter angrebet på den decentraliserede autonome organisation (DAO) i 2016 blev Ethereum opdelt i Ethereum (ETH) og Ethereum Classic (ETC).

Dette skridt har til formål at give Ethereums netværk mulighed for at køre sig selv med langt mindre energi og forbedret transaktionshastighed, samt at gøre for et mere deflationært økonomisk miljø.

PoS giver netværksdeltagere mulighed for at “satse” deres ether til netværket.

Denne proces hjælper med at sikre netværket og behandle de transaktioner, der opstår.

De, der gør dette, belønnes med ether, svarende til en rentekonto Dette er et alternativ til Bitcoins PoW-mekanisme, hvor minearbejdere belønnes flere BTC’er for at behandle transaktioner.

Litecoin (LTC)

Litecoin (LTC), der blev lanceret i 2011, var blandt de første kryptovalutaer, der fulgte i Bitcoins fodspor og er ofte blevet omtalt som “sølv til Bitcoins guld.
Det blev skabt af Charlie Lee, en MIT-kandidat og en tidligere Google ingeniør.

Litecoin er baseret på et open source globalt betalingsnetværk, der ikke kontrolleres af nogen central myndighed og bruger Scrypt som en PoW, som kan afkodes ved hjælp af forbruger-grade central processing units (CPU’er).

Selvom Litecoin er ligesom Bitcoin på mange måder, har det en hurtigere blokgenereringshastighed og tilbyder derfor en hurtigere transaktionsbekræftelsestid.

Bortset fra udviklere er der et stigende antal handlende, der accepterer Litecoin. I december 2021 har Litecoin en markedsværdi på $10 milliarder og en værdi pr. token på omkring $148, hvilket gør den til den 18. største kryptovaluta i verden.

Polkadot (DOT)

Polkadot (DOT) er en unik PoS kryptovaluta, der sigter på at levere interoperabilitet blandt andre blockchains.
Dens protokol er designet til at forbinde godkendte og tilladelsesløse blockchains samt orakler for at tillade systemer at arbejde sammen under ét tag.

Polkadots kernekomponent er dens relækæde, der muliggør interoperabilitet mellem forskellige netværk.
Det giver også mulighed for parachains eller parallelle blockchains med deres egne native tokens til specifikke tilfælde.

Hvor Polkadot adskiller sig fra Ethereum er, at i stedet for kun at oprette dApps på Polkadot, kan udviklere skabe deres egen blockchain, mens de også bruger den sikkerhed, som Polkadots kæde allerede har.

Med Ethereum kan udviklere skabe nye blockchains, men skal lave deres egne sikkerhedsforanstaltninger, som kan efterlade nye og mindre projekter åbne for angreb, da jo større en blockchain er, jo mere sikkerhed har den.

Dette koncept i Polkadot er kendt som delt sikkerhed.

Polkadot blev skabt af Gavin Wood, et andet medlem af kernestifterne af Ethereum-projektet, som havde forskellige meninger om projektets fremtid.
Fra december 2021 har Polkadot en markedsværdi på omkring $25 milliarder, og en DOT handler for $25

Stellar (XLM)

Stellar (XLM) er et åbent blockchain-netværk designet til at levere virksomhedsløsninger ved at forbinde finansielle institutioner med henblik på store transaktioner.

Kæmpe transaktioner mellem banker og investeringsselskaber – som typisk tager flere dage, involverer en række formidlere og koster en hel del penge – kan nu udføres næsten øjeblikkeligt uden mellemled og koster lidt til ingenting for dem, der foretager transaktionen.

Mens Stellar har positioneret sig selv som en virksomheds blockchain til institutionelle transaktioner, er det stadig en åben blockchain, der kan bruges af alle.

Systemet giver mulighed for grænseoverskridende transaktioner mellem enhver valuta. Stellars oprindelige valuta er Lumens (XLM).20 Netværket kræver, at brugere holder Lumens for at kunne handle på netværket.

Stellar blev grundlagt af Jed McCaleb, et stiftende medlem af Ripple Labs og udvikler af Ripple-protokollen. Til sidst forlod han sin rolle hos Ripple og fortsatte med at stifte Stellar Development Foundation.
Stellar Lumens har en markedsværdi på $6 milliarder og er vurderet til $0,26 pr. december 2021.

Binance Coin (BNB).

Binance Coin (BNB) er en utility cryptocurrency, der fungerer som en betalingsmetode for de gebyrer, der er forbundet med handel på Binance Exchange.

Det er den tredjestørste kryptovaluta målt efter markedsværdi.
De, der bruger tokenet som betalingsmiddel for udvekslingen, kan handle med rabat.

Coins blockchain er også den platform, som Binances decentraliserede børs opererer på. Binance Exchange blev grundlagt af Changpeng Zhao og er en af de mest udbredte børser i verden baseret på handelsvolumener.

Binance Coin var oprindeligt et ERC-20 token, der fungerede på Ethereum blockchain.
Det havde til sidst sin egen mainnet-lancering.

Netværket bruger en PoS-konsensusmodel. Fra november 2021 har Binance Coin en markedsværdi på $91,5 milliarder, hvor en BNB har en værdi på $545.

Bitcoin Cash (BCH).

Bitcoin Cash (BCH) har en vigtig plads i altcoins historie, fordi det er en af de tidligste og mest succesrige hårde gafler af den originale Bitcoin.
I cryptocurrency-verdenen finder en forgrening sted som et resultat af debatter og argumenter mellem udviklere og minearbejdere.

På grund af digitale valutaers decentraliserede karakter skal der foretages engrosændringer af koden, der ligger til grund for den aktuelle token eller mønt, på grund af generel konsensus,
mekanismen for denne proces varierer afhængigt af den bestemte kryptovaluta.

Når forskellige fraktioner ikke kan blive enige, er den digitale valuta nogle gange opdelt, hvor den originale kæde forbliver tro mod dens oprindelige kode, og den nye kæde begynder livet som en ny version af den tidligere mønt, komplet med ændringer af dens kode.

BCH begyndte sit liv i august 2017 som et resultat af en af disse splittelser.
Debatten, der førte til oprettelsen af BCH, havde at gøre med spørgsmålet om skalerbarhed, Bitcoin-netværket har en grænse for størrelsen af blokke: en megabyte (MB).

BCH øger blokstørrelsen fra én MB til otte MB, med ideen om, at større blokke kan indeholde flere transaktioner i dem, og transaktionshastigheden derfor ville blive øget.

Den foretager også andre ændringer, herunder fjernelse af Segregated Witness-protokollen der påvirker blokrummet.

Fra december 2021 har BCH en markedsværdi på omkring 8,2 milliarder og en værdi pr. token på $436.

Dogecoin (DOGE).

Dogecoin (DOGE), af nogle set som den originale “memecoin”, vakte opsigt i 2021, da prisen på mønten steg i vejret.

Mønten, der bruger et billede af Shiba Inu som sin avatar, accepteres som en betalingsform af nogle store virksomheder, herunder Dallas Mavericks, Kronos og – måske mest bemærkelsesværdigt – SpaceX, en amerikansk rumfartsproducent ejet af Elon Musk .

Prisen på DOGE nåede et rekordhøjt niveau på $0,68 i løbet af ugen, hvor Musk skulle optræde på “Saturday Night Live”.
I december 2021 er Dogecoins markedsværdi $22,8 milliarder, og en DOGE er vurderet til omkring $0,17, hvilket gør den til den 12. største kryptovaluta.

Tether (USDT).

Tether (USDT) var en af de første og mest populære i en gruppe af såkaldte stablecoins – kryptovalutaer, der har til formål at knytte deres markedsværdi til en valuta eller et andet eksternt referencepunkt for at reducere volatiliteten.

Fordi de fleste digitale valutaer, selv store som Bitcoin, har oplevet hyppige perioder med dramatisk volatilitet, forsøger Tether og andre stablecoins at udjævne prisudsving for at tiltrække brugere, der ellers kan være forsigtige.

Tethers pris er knyttet direkte til prisen på den amerikanske dollar. Systemet giver brugerne mulighed for lettere at foretage overførsler fra andre kryptovalutaer tilbage til amerikanske dollars på en mere rettidig måde end rent faktisk at konvertere til normal valuta.

Tether blev lanceret i 2014 og beskriver sig selv som “en blockchain-aktiveret platform for at gøre det nemmere at bruge fiat-valuta digitalt.

Effektivt giver denne kryptovaluta enkeltpersoner mulighed for at bruge et blockchain-netværk og relaterede teknologier til at handle i traditionelle valutaer, mens volatiliteten minimeres og kompleksitet ofte forbundet med digitale valutaer.

I december 2021 er Tether den fjerdestørste kryptovaluta målt efter markedsværdi med en markedsværdi på 73,4 milliarder dollars og en værdi pr. token på (du gættede det!) 1 USD

Monero (XMR).

Monero (XMR) er en sikker, privat og ikke-sporbar valuta.
Denne open source kryptovaluta blev lanceret i april 2014 og vakte snart stor interesse blandt kryptografisamfundet og entusiaster.

Udviklingen af denne kryptovaluta er fuldstændig donationsbaseret og fællesskabsdrevet.

Monero er blevet lanceret med et stærkt fokus på decentralisering og skalerbarhed, og det muliggør fuldstændigt privatliv ved at bruge en speciel teknik kaldet “ringsignaturer.

Med denne teknik fremkommer en gruppe kryptografiske signaturer, herunder mindst én reel deltager, men ægte kan ikke isoleres, da de alle ser ud til at være gyldige.

På grund af usædvanlige sikkerhedsmekanismer som denne har Monero udviklet noget af et usmageligt ry – det har været forbundet med kriminelle operationer rundt om i verden.

Selvom dette er en førsteklasses kandidat til at foretage kriminelle transaktioner anonymt, er privatlivets fred, der er iboende i Monero, også nyttigt for dissidenter fra undertrykkende regimer rundt om i verden.

I december 2021 har Monero en markedsværdi på 3,2 milliarder USD og en værdi pr. token på 181 USD.

Bitcoin Cash (BCH).

Bitcoin Cash (BCH) har en vigtig plads i altcoins historie, fordi det er en af de tidligste og mest succesrige hårde gafler af den originale Bitcoin.
I cryptocurrency-verdenen finder en forgrening sted som et resultat af debatter og argumenter mellem udviklere og minearbejdere.

På grund af digitale valutaers decentraliserede karakter skal der foretages engrosændringer af koden, der ligger til grund for den aktuelle token eller mønt, på grund af generel konsensus, mekanismen for denne proces varierer afhængigt af den bestemte kryptovaluta.

Når forskellige fraktioner ikke kan blive enige, er den digitale valuta nogle gange opdelt, hvor den originale kæde forbliver tro mod dens oprindelige kode, og den nye kæde begynder livet som en ny version af den tidligere mønt, komplet med ændringer af dens kode.

BCH begyndte sit liv i august 2017 som et resultat af en af disse splittelser.
Debatten, der førte til oprettelsen af BCH, havde at gøre med spørgsmålet om skalerbarhed,Bitcoin-netværket har en grænse for størrelsen af blokke: en megabyte (MB).

BCH øger blokstørrelsen fra én MB til otte MB, med ideen om, at større blokke kan indeholde flere transaktioner i dem, og transaktionshastigheden derfor ville blive øget.

Den foretager også andre ændringer, herunder fjernelse af Segregated Witness-protokollen der påvirker blokrummet.

Hvad gør kryptovalutaer vigtige?

Som decentraliserede platforme giver blockchain-baserede kryptovalutaer enkeltpersoner mulighed for at engagere sig i peer-to-peer finansielle transaktioner eller indgå kontrakter.

I begge tilfælde er der ikke behov for en betroet tredjepartsformidler såsom en bank, monetær myndighed, domstol eller dommer.

Dette har potentiale til at forstyrre den eksisterende finansielle orden og demokratisere finanserne.

Størrelsen af cryptocurrency-området er vokset eksponentielt i det seneste årti med nye innovationer og en kollektiv markedsværdi på mere end 2,5 billioner USD.

Hvorfor er der så mange kryptovalutaer?

Størstedelen af kryptovalutaer i dag er afledt i en eller anden form fra Bitcoin, som bruger open source-kode og en censur-resistent arkitektur.

Det betyder, at enhver kan kopiere og justere koden og skabe deres egen nye mønt.
Dette betyder også, at enhver frit kan tilslutte sig sit netværk eller handle i det.

Hvorfor er Bitcoin stadig den vigtigste kryptovaluta?
På trods af tusindvis af konkurrenter, der er dukket op, forbliver Bitcoin – den oprindelige kryptovaluta – den dominerende aktør med hensyn til brug og økonomisk værdi.

Hver mønt (BTC) var værd omkring $47.000 i december 2021, med en markedsværdi på mere end 886 milliarder.

Hviklen andre vigtige kryptovalutaer?

Mange kryptovalutaer har fået betydning eller har løftet om at gøre det. Dogecoin, for eksempel, var en meme-baseret vittighedsmønt, der nåede berømmelse, da Teslas CEO Elon Musk promoverede tokenet på sociale medier.

Bortset fra Dogecoin og de andre nævnt ovenfor, findes der også flere andre bitcoin-gafler, såsom Bitcoin Gold og Bitcoin SV.
Andre vigtige mønter inkluderer Ripple (XRP), Solana, USD Coin og Tezos.

Leave a Comment